ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ

Μ.Ι.Κ.Ε Τεχνική Εταιρεία Μελετών – Εφαρμογών &

Τουριστικών Δραστηριοτήτων

Α.Φ.Μ 800748323 ΤΗΛ.: 23150 508171

Παλαιού Σταθμού αρ. 36 (πρώην Κόττα Ρούλια 42) Θεσσαλονίκη.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΚΑΛΗ ΠΕΔΙΑΔΑ ''ΝΤΟΜΠΡΟ ΠΟΛΕ'


ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Η ΚΡΑΒΙΤΣΑ
  
ΚΑΛΗ ΠΕΔΙΑΔΑ ''ΝΤΟΜΠΡΟ ΠΟΛΕ'


O ενεργός Τυρφώνας της Καλής Πεδιάδας (Ντόμπρο Πόλε) ανενεργός ηφαιστειακός κρατήρας, βρίσκεται στα σύνορα με τα Σκόπια.

Είναι ο μεγαλύτερος στην χώρα (3.350 στρέμματα), πολύ σπάνιος συνδυασμός υδροβιότοπου και αλπικού λιβαδιού, που φιλοξενεί σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.


Πάνω από το Λουτράκι και σε απόσταση 18 km βρίσκεται το οροπέδιο του ΝΤΟΜΠΡΟ ΠΟΛΕ σε υψόμετρο 1850 μ.

Είναι μια πολύ όμορφη  περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με συνεχείς εναλλαγές καιρού και φανταστικά ηλιοβασιλέματα.



Καθώς ανεβαίνουμε διασχίζουμε την περιοχή μεταξύ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ρέμα (λουτρόπολης ΠΟΖΑΡ) από αριστερά μας και ΜΑΥΡΟΡΕΜΑ στα δεξιά, με θέα το ΠΕΤΕΡΝΙΚ και την μοναδική ΚΡΑΒΙΤΣΑ.

Η περιοχή είναι πόλος έλξης των φίλων του βουνού και της περιπέτειας, προσφέροντας αρκετές συγκινήσεις με την ομορφιά της αλλά και με τις πολλές εναλλαγές του τοπίου.

Ιστορικά ο τόπος είναι γνωστός για τις φονικές μάχες που έγιναν εκεί κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο μεταξύ τον Γερμανών και Βουλγάρων από την μια, που είχαν περιχαρακωθεί επί της κορυφογραμμής και των Σέρβων, Γάλλων και Αποικιακών στρατευμάτων από την άλλη.

Μαχών τόσο σφοδρών που ακόμα μέχρι και σήμερα υπάρχουν εμφανή τα σημάδια τους επί του εδάφους, όπως και τα οχυρωματικά έργα αλλήλων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου